Категорії: Блог

Домініканська республіка. Загальна інформація для туристів

Відпочинок у Домініканській республіці – одне із найпопулярніших туристичних направлень останнім часом. Білосніжні пляжі, екзотична природа та невичерпні можливості для насиченого дозвілля приваблюють гостей з усіх куточків світу.

Часовий пояс Домініканської республіки – GTM -4.

Клімат – тропічний, морський.

Найспекотніший місяць – серпень, але морські вітри значно пом’якшують погоду. Холодний – січень. У цей час температура – близько +22.

Сезон опадів триває із травня по вересень-жовтень. Найсильніші дощі у липні-серпні, коли поблизу острова проходять тайфуни. Короткі зливи також можливі у листопаді-грудні. Протягом останньої частини року – тепла та суха погода.

Нескінчені пляжі Домініканської республіки простягаються на 400 км та омиваються водами Атлантичного океану і Карибського моря.

Місцеві води вважаються одними із найчистіших. Одразу одинадцять пляжів Домінікани мають «Блакитний прапор».

Любителі гострих відчуттів зможуть насолодитися пізнанням підводного світу. Серед місцевих розваг – підводне плавання, занурення із маскою, парусний спорт, віндсерфінг, сафарі, тощо.

Кухня Домініканської республіки

Одна із особливостей Домініканської республіки – місцева кухня. Кулінарні традиції передаються тут між поколіннями. До наших часів збереглися рецепти корінного населення, іспанських мореплавців та навіть африканських рабів.

Основні тенденції – широке використання бобових, бананів, екзотичних фруктів та овочів у поєднанні із морепродуктами, м’ясом та розмаїттям спецій.

Серед повсякденних національних страв – густий суп із м’ясом, овочами та рисом асопао, запечене у банановому листі м’ясо пастеле-ен-охас, рагу санкочо, гриль із смаженими бананами, бананове пюре з цибулею мангу, маніок, риба із кокосовою крихтою, морепродукти у соусі із кокосового молока, краби, тощо.

Курорти Домініканської республіки

У Домініканській республіці – численні курорти. Серед найбільш відомих:

 – Санто-Домінго. Столиця та перше місто. Саме тут – найдавніші пам’ятки Нового континенту, оригінальна архітектура та численні свідоцтва колоніальної історії.

 – Пунта Кана. У місці злиття океану із Карибським морем збереглася недоторкана природа. Мальовничі пляжі оточені справжнім лісом кокосових пальм.

 – Ла Романа. Чарівне містечко, відоме найбільшим туристичним комплексом у Карибського басейну.

 – Пуерто Плата. Місто, засноване Бартоломео Колумбом у 1496-му році. Район поєднує у собі одразу декілька курортів із різноманітними програмами.

 – Хуан Доліо. Традиційний морський курорт з 3- та 4-зірковими готелями на будь-який смак. Розташований неподалік від столиці.

 – Бока Чіка. Ще у 1920-х роках тут розпочалося будівництво розкішних резиденцій місцевої еліти. Один із найгарніших пляжів східного узбережжя із захищеною кораловим рифом лагуною та дрібним білим піском.

 – Кап Кана. Новий розкішний курорт неподалік міжнародного аеропорту Пунта Кани.

 – Самана. Найбільш загадковий регіон Домініканської республіки, заснований у 1756-му році для захисту затоки від корсарів.

Це лише незначна частка чарівних містечок та курортів, які можна відвідати. А щоб розпланувати яскраву та насичену відпустку у Домініканській республіці, звертайтеся до агенції “Везувій Тревел”! Ми врахуємо всі ваші побажання!

Turiv More

Поділитися
Опубліковано
Turiv More

Останні статті

Албанія зі Львова – 520 євро

Чарівна Албанія чекає, Виїзд зі Львова Раннє бронювання 2024, 10 днів(8 днів на морі) зі…

2 тижні назад

Прекрасна Барселона – 380 євро

Поїхали в автобусний тур до Іспанії : Прекрасна Барселона Виїзд зі Львова: 24 лютого -…

3 місяці назад

Хорватія, о.Хвар 415 євро

Хорватія автобусний тур зі Львова!!!Хорватія раннє бронювання та гарячі тури 2024!!! Можна приєднатись до туру…

3 місяці назад

Величний Рим, без нічних – 330Є/ос

Хто мріяв побувати в Римі, відчути його історію, помолитися у Ватикані? Погуляти вуличками Венеції та…

3 місяці назад

Розкішний Стамбул – 230 євро

Стамбул чудовий в будь яку пору року, прогулянки, екскурсії, шопінг, гастрономія, морепродукти, виїзди щосуботи через…

3 місяці назад

Скандинавія, Норвегія – 390 євро

Знайомимось з Норвегією, фьорди, Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля/Берген та ще багато цікавого...Раннє бронювання до Скандинавії…

4 місяці назад