Категорії: Блог

Фуджейра. Новий, маловідомий курорт в ОАЕ

Для тих, хто хоче відпочити на узбережжі Індійського океану без величезної кількості туристів – Фуджейра, столиця наймолодшого та поки маловідомого емірату, що відокремлений від інших горами Хаджар.

Фуджейра – мальовничий край у сухій пустелі. Тут немає величезної кількості хмарочосів та шуму мегаполісів, зате є дивовижна природа із казковими гірськими розщелинами, долинами та чистими пляжами.

Не дивлячись на незначну відомість, Фуджейра славиться розвиненою інфраструктурою та широкими можливостями для різноманітного відпочинку. Готелі пропонують кімнати на будь-який смак та бюджет. Частіше зустрічаються апарт-готелі.

Аеропорт Фуджейри розташований на півдні від центру міста. По дорозі на Шарджу та Дубай – стоянка таксі. Регулярно курсують комфортні автобуси Дубай-Фуджейра.

Куди піти у Фуджейрі?

Фуджейра багата на пам’ятки та дивовижні зразки архітектури. Серед них:

 – Фортеця Ель-Хейль. Колишній палац еміра Фуджейри. Надзвичайний форт, бійниці, дозорна башта, внутрішні спальні та інші кімнати вражають уяву.

 – Мечеть Аль-Бідія. Збудована близько п’яти сторіч тому, вона приваблює тисячі туристів з усього світу.

 – Музей із археологічною галереєю. Тут – знахідки давніх поселень, що існували ще до нашої ери.

 – Старовинне мусульманське кладовище. Воно розташоване в Діббі. Саме тут, згідно легенді, поховані воїни, що привнесли іслам на ці землі.

 – Сади Айн Аль Мадаб. Розташовані у підніжжя гори Хаджар. З гір стікають два мінеральних джерела, які наповнюють собою два басейни: для жінок та чоловіків. Величезний парк займає майже 50 гектарів, вхід – вільний. Іноді для туристів – традиційні шоу, під час яких можна ознайомитися із місцевою культурою та традиціями.

Подорожуючи з дітьми, можна відвідати місцевий розважальний центр Fun City із різними тематичними зонами, боулінгом, машинками, гірками, атракціонами, дитячим кінотеатром.

Чим ще зайнятися?

Фуджейра також відома своїми пляжами, серед яких:

 – Аль-Ака Біч. Один із найпопулярніших пляжів, поблизу якого – коралові рифи та навіть уламки кораблю. Тут – відмінні умови для пірнання із маскою чи аквалангом.

 – Сенді біч. Частково належить однойменному готелю. Тут працює успішний дайвінг-центр та пропонуються поїздки на мальовничий острів Снупі.

 – Дібба. Пляж на гранці із Шарджею, відомий чистою водою та пляжами, тишею і спокійною атмосферою.

Для прихильників шопінгу – найбільші торгові центри емірату: Century Mall Fujairah, Fujairah Trade Center, Dana Plaza, Safeer Mall Fujairah. Цікава місцева особливість – нічний ринок на Фуджейра Корніш. Тут – численні крамнички та прилавки із сувенірами та цікавими зразками традиційних мистецтв та ремесел. Серед розваг – верблюди, коні, віслюки та атракціони для дітей.

Не менш цікавий п’ятничний ринок Масафі, де представлений величезний вибір килимів, національних гончарних виробів, тощо. Поблизу – мініатюрна споруда найстарішої в ОАЕ мечеті, зведеної у 17-му сторіччі. Це Баддійська глинобитна мечеть.

Ще одне популярне видовище – бої биків, що відбуваються без участі людини. Під час шоу близько двох десятків биків штовхаються та воюють за перемогу.

Плануєте відпочити у Фуджейрі, OAE, проте не маєте бажання витрачати дорогоцінний час на організаційні питання? Зверніться до агенції “Везувій Тревел”!

Turiv More

Поділитися
Опубліковано
Turiv More

Останні статті

Албанія зі Львова – 520 євро

Чарівна Албанія чекає, Виїзд зі Львова Раннє бронювання 2024, 10 днів(8 днів на морі) зі…

2 тижні назад

Прекрасна Барселона – 380 євро

Поїхали в автобусний тур до Іспанії : Прекрасна Барселона Виїзд зі Львова: 24 лютого -…

3 місяці назад

Хорватія, о.Хвар 415 євро

Хорватія автобусний тур зі Львова!!!Хорватія раннє бронювання та гарячі тури 2024!!! Можна приєднатись до туру…

3 місяці назад

Величний Рим, без нічних – 330Є/ос

Хто мріяв побувати в Римі, відчути його історію, помолитися у Ватикані? Погуляти вуличками Венеції та…

3 місяці назад

Розкішний Стамбул – 230 євро

Стамбул чудовий в будь яку пору року, прогулянки, екскурсії, шопінг, гастрономія, морепродукти, виїзди щосуботи через…

3 місяці назад

Скандинавія, Норвегія – 390 євро

Знайомимось з Норвегією, фьорди, Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля/Берген та ще багато цікавого...Раннє бронювання до Скандинавії…

4 місяці назад