Літній відпочинок – чудовий привід відвідати чорноморське узбережжя Болгарії, відоме привабливими пляжами, теплим морем і гостинним населенням. Окрім місцевих краєвидів і культурних пам’яток, варто також насолодитися місцевими ароматними і смачними стравами.
Національна кухня Болгарії – цікава, різноманітна і доступна. Більшість страв можна легко приготувати і вдома, адже в них зазвичай використовуються прості і доступні інгредієнти. На розвиток болгарської кухні впливали вірменські, грузинські, грецькі та турецькі звичаї і традиції. У стравах поєднуються різноманітні овочі, молочні та кисломолочні продукти, характерні спеції, особливою популярністю серед яких користуються чабрець, пажитник і місцеві суміші.
Серед болгарських супів особливою популярністю користується таратор, просто незамінний влітку. До його складу входить кисле молоко, огірки і кріп. Часто додаються волоські горіхи, часник, масло та різноманітні спеції. Вірмени називають такий освіжаючий суп вірменською окрошкою.
Ароматний суп-чорба існує у різних варіаціях. Найчастіше це чорба з баклажанами, куди також входять помідори, солодкий перець, селера, часник, трави та спеції. Простий рецепт поєднується з цікавим, насиченим смаком.
Обов’язково варто спробувати чушка бурек – перець, фарширований бринзою, сиром, яйцем і травами. Перець готується у паніровці і легко здивує своїм незвичним смаком. Каварма готується з яловичини чи свинини, грибів, солодкого перця, помідорів та часнику. Найкраще вона смакую до сухого червоного вина. Кебабчета – своєрідні котлети на паличці. Взагалі саме серед других страв значно відчувається вплив турецької кухні. Також популярні картопляні страви, риба та морепродукти.
Найбільш розповсюджена закуска Болгарії – шопський салат. За своїм складом він нагадує добре відомий грецький. Це помідори, перець, огірки і болгарська бринза, заправлені оливковою олією.
Болгарські сири потребують окремої уваги. Це не тільки надзвичайно смачна місцева бринза сірене, а й кашкавал – традиційний сичужний сир. Вони подаються окремо, додаються до різних страв, готуються у паніровці. Сірене по-шопськи тушкується у горщику з додаванням яйця та овочів. До сірене по-тракійськи входять ще й смачні місцеві копчені ковбаски.
Поїхавши до Болгарії, неможливо не скуштувати баницю, особливу сирну випічку, що не має аналогів. Страва часто подається на сніданок і користується надзвичайною популярністю серед місцевого населення чи гостей. До її складу входить бринза, яйця і сметана, а готовий пиріг нагадує рулет, закручений у спіраль. Існує також пататнік – баниця з картоплею, тиквеннік – з тиквою, зелена баниця – з листям шпинату чи буряка.
Місцеве вино у Болгарії переважно сухе. Найпопулярніший напій – ракія, самогонка, яку женуть з усіх доступних фруктів, поєднуючи цікаві і незвичні інгредієнти. Більш витончена анісова горілка має назву мастика. Вона подається переважно з льодом, за рахунок чого набуває мутного, димчастого, дещо молочного кольору.
А відвідати Болгарію без додаткових проблем і організаційних питань допоможуть спеціалісти агенції “Везувій Тревел”.
Фінляндія, в гості до Санта Клауса. Акційна ціна! Поспішайте зустріти Новий рік та Різдво 2025…
Венеція, Флоренція, Рим та Ватикан. Виїзд зі Львова на 5 днів тур 31 жовтня -…
Стамбул чудовий в будь яку пору року, прогулянки, екскурсії, шопінг, гастрономія, морепродукти, виїзди щосуботи через…
Яка чудова Швейцарія, водограї, гори, природа, тут ви порелаксуєте на максимум. Цюрих, Женева, Берн +…
Поїхали в автобусний тур до Іспанії : Прекрасна Барселона Виїзд зі Львова: 2 листопада -…
Хорватія автобусний тур зі Львова!!!Хорватія раннє бронювання та гарячі тури 2024!!! Можна приєднатись до туру…