Блог

Поради для тих, хто вирушає в Ізраїль

Поради для тих, хто вирушає в Ізраїль

Прихильники пляжного відпочинку цінують Ізраїль за середземноморське узбережжя і затоку Акаба. Тут біля кращих пляжів країни стоять розкішні готелі, працюють нічні клуби різного спрямування, в ресторанах пропонуються страви чи не зі всіх країн світу.
Звичайно ж, одне з основних напрямків – екскурсійні тури по історичних місцях. Тутешнім пам’яткам не одна тисяча років, а деякі були побудовані ще до нашої ери. Тому жодна путівка не обходиться без візиту хоча б до однієї місцевої старовини.
Ще одна «фішка» Ізраїлю – паломницькі тури. На території країни знаходяться святині різних релігійних течій, тому тут можна зустріти різних віруючих.

1. сезони
Ізраїль навесні дуже гарний, тут цвіте чи не все, що взагалі може цвісти. Правда, по-справжньому весняним місяцем в нашому розумінні тут можна назвати тільки березень, а квітень уже радує літніми температурами.
Літом в Ізраїлі панує задушлива спека, температура перетинає бар’єр в + 40 ° C. Навіть море в цей час не освіжає, ні Червоне, ні Середземне, але є багато хто полюбляє таку спеку. А про екскурсійні програми говорити і зовсім не доводиться, важко пересуватись.
Осінь – другий високий сезон в Ізраїлі. Вересень тут ще дуже жаркий, а ось в жовтні настає оксамитовий сезон. Та й в листопаді цілком можна з комфортом купатися, а для екскурсій взагалі самий час.
Зимою в Ізраїлі температура повітря не опускається нижче + 10 ° C, а на узбережжі Червоного моря і зовсім по-літньому тепло і цілком можна купатися. У зимовий час можуть зіпсувати відпочинок часті дощі.

2. моря
Середземне море (Тель-Авів, Нетанія, Хайфа) – тут зосереджені самі фешенебельні готелі і ресторани з бездоганним сервісом. Узбережжя стане ідеальним місцем для туристів, які цінують свята під відкритим небом, відвідування куточків дикої природи і безтурботний пляжний відпочинок.
Мертве море – узбережжя підійдемо тим, хто вирішив подбати про здоров’я і красу. Численні клініки і СПА-салони при готелях пропонують широкий спектр косметологічних і лікувальних процедур.Мінерали, що входять до складу моря, і бруд вкрай корисні для здоров’я, а випаровування заспокоюють нервову систему. Рівну засмагу без страху обгоріти – ще один «бонус» відпочинку. (Ейн Геді, Зоар-Неві)
Червоне море (Ейлат) – узбережжя ідеально підійде шанувальникам активного пляжного відпочинку
Озеро Кінерет – унікальне місце, яке забезпечує вишуканий пляжний відпочинок, шанується віруючими усього світу. Курорт підійде тим, хто шукає пляжний відпочинок, позбавлений сучасних задоволень, але наповнений спокоєм. Тут все створено для комфортного відпочинку: термальні джерела, своєрідна природа, м’який клімат, спокійна атмосфера.

3. Речі, які варто зробити в Ізраїлі
Зустріти світанок в горах в півгодини ходьби від Ейлату.
Придбати сувеніри на блошиному ринку в Яффо.
Побачити золото куполів Єрусалиму в західному сонці.
Переночувати в таборі бедуїнів в пустелі Негев
Поласувати єврейською кухнею.
Побувати в Гефсиманському саду в Єрусалимі
Залишити послання в Стіні Плачу.
Заблукати в переплетенні вулиць Старого міста в Єрусалимі.
Полежати на хвилях Мертвого моря.

4. Страви, які обов’язково слід спробувати
Хумус. Популярна в Ізраїлі закуска з пюре баранячого гороху з часником і соком лимона.
Фалафель. Горохове-квасолеві кульки. Подають цю страву, найчастіше, разом з хумусом, а купити його можна прямо на вулицях.
Баба Гануш. Це не окрема страва, а популярний соус зі смажених баклажанів. «Баба Гануш» приготовлена ​​з додаванням кунжутної пасти «Тахін», часнику чи цибулі, трав і спецій.
Мезе. Це загальна назва безлічі видів закусок зі свіжих і варених овочів. Ними прийнято доповнювати м’ясні страви.
Шакшука. Соковита яєчня, обсмажена в томатному соусі з додаванням різних інгредієнтів, і приправлена ​​травами. Страва подається в чавунній сковорідці з хлібом, шматочки якого замінюють ложку.
Зупи. Куряча зупа, сочевична і багато інших рецепти, старовинні і сучасні.
Харіра. Класична гостра зупа марокканських євреїв з ягняти або курки, нуту, сочевиці і рису.
Меорав іерушалім. М’ясне ієрусалимське блюдо, приготоване з 4-х частин курячого м’яса: курячої печінки, серця, пупка і грудки. Печеню подають в хлібних тарілках – «піїт».

5. нюанси
Якщо ви вирішили відвідати святі місця (незалежно від того, до якої з трьох релігій воно відноситься), необхідно закривати плечі і ноги. Під час відвідування житлових кварталів місцевих іудеїв, бажано мати при собі головний убір, в крайньому випадку, ярмолку.
Купання на пляжах Ізраїлю дозволено там, де є рятувальники. Обладнаний пляж в цьому випадку служить таким собі гарантом того, що в цьому місці купатися безпечно.
Чайові в місцевих ресторанах складають 10-15% від вартості рахунку за умови, що вони свідомо в нього не включені. Посильним в готелі прийнято давати «на чай» 10 ILS близько, гідам – ​​5 USD, водіям туристичних автобусів – 3 USD.
Згідно місцевим традиціям, субота – день відпочинку. Саме на цей день тут доводиться шабат, найважливіше релігійне свято. Протягом дня більшість магазинів, ресторанів і торгових центрів не готові зустрічати іноземних відвідувачів. Громадський транспорт по суботах також не функціонує, тому для пересування по країні можна скористатися послугами таксі.
Будьте обережні при фотографуванні. Через напружених арабо-ізраїльських відносин будь-яка нетипова поведінка туриста може викликати напругу. Категорично не рекомендується залишати без нагляду свої особисті речі і багаж навіть на невеликий період часу, це може бути розцінено, як залишена терористом вибухівка. Не фотографуйте електростанції, портові споруди, аеропорти, військові частини, вокзали.
Не обурюється через жорсткі заходи безпеки в цій країні. Вас можуть перевіряти детектором металу навіть при вході в громадські заклади. У торгових центрах, ресторанах, банках, кінотеатрах вас можуть попросити пред’явити до огляду сумку.
Майже 90% ресторанів в Ізраїлі кошерні, там не подають свинину і морепродукти. Некошерні заклади теж є. Однак, якщо ви йдете в кошерний ресторан (на них написано «кошер»), ні в якому разі не запитуйте, чи є у них свинина, креветки або чи можна яловичину з сиром. М’ясне і молочне не можна їсти разом.

ReDaktor1508

Поділитися
Опубліковано
ReDaktor1508

Останні статті

Албанія зі Львова – 520 євро

Чарівна Албанія чекає, Виїзд зі Львова Раннє бронювання 2024, 10 днів(8 днів на морі) зі…

2 тижні назад

Прекрасна Барселона – 380 євро

Поїхали в автобусний тур до Іспанії : Прекрасна Барселона Виїзд зі Львова: 24 лютого -…

3 місяці назад

Хорватія, о.Хвар 415 євро

Хорватія автобусний тур зі Львова!!!Хорватія раннє бронювання та гарячі тури 2024!!! Можна приєднатись до туру…

3 місяці назад

Величний Рим, без нічних – 330Є/ос

Хто мріяв побувати в Римі, відчути його історію, помолитися у Ватикані? Погуляти вуличками Венеції та…

3 місяці назад

Розкішний Стамбул – 230 євро

Стамбул чудовий в будь яку пору року, прогулянки, екскурсії, шопінг, гастрономія, морепродукти, виїзди щосуботи через…

3 місяці назад

Скандинавія, Норвегія – 390 євро

Знайомимось з Норвегією, фьорди, Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля/Берген та ще багато цікавого...Раннє бронювання до Скандинавії…

4 місяці назад