м. Львів, пл. Петрушевича 3, офіс 237

(032) 242 6 979
(096) 133 0 333
Замовити Консультацію
3342 Туристів
відправлено в подорож
Меню
заявка на підбір туру
Ім'я
Email

Чорногорія, кухня та смаколики

budva_sightseeing

До уваги всіх гурманів! Трішечки поговоримо про смаколики та Чорногорську національну кухню.

Всю Чорногорську кухню можна сміло розділити на дві категорії. І як би банально це не звучало, але це “Локальні харчевні” та туристичні ресторани. Різниця між ними полягає у тому, що у харчевнях, так званих, вам подадуть традиційну Чорногорську їжу, смачно приготовлену, а щодо розмірів порції, то можете не переживати, вам принесуть таку кількість, що можете сміло ділитися з сусідом. Якщо ж ви все-таки вирішили завітати до туристичних ресторанів, то будьте готові до того, що порції будуть відчутно меньші за розміром, а їжа менш смачна. Бонус таких ресторанів – це тераса, з якої відкривається чарівний краєвид …Одже вирішувати вам, як ви хочете поласувати.

Традиційна кухня Чорногорії:

Центральна Сербія та гірська Чорногорія, виділяються  простенькими, м’ясними та овочевими стравами з найсмачнішими спеціями.

Традиційні страви Чорногорії виділяються своїми назвами, яким  точно можна позаздрити…

“Вешалица” – нашою мовою – це відбивна зі спеціями. “Печенье” – найсмачніше м’ясо на  вертелі, ” Ражньичи” – це невеличкі шашликі зі свинини та телятини. “Чевапчичи” – найвідоміші ковбаски з порубленого м’яса. А ще чорногорці люблять додавати сир у всі страви. Одна з них – це “Качкавали”, “Качмак”, “Златибор”, “Липский”, “Сеничка”, а також місцева бринза, що робиться з коров’ячого молока та молока з вівців. Саме ці сири розпочинають любий банкет.

Особливе місце у чорногорській кухні займають овочі. У Чорногорії  пропонують завжди. Особливе місце займають голубці з цікавою назвою – “Сарма”, фарширований перець, баклажани та помідори з прослойками м’яса , що мають назву “Мусак”.

dscn2914_2

Ви подумаєте, що у Чорногорії, мабуть не популярна риба та морепродукти? Це не правда. …Зараз і до них черга дійде).

Люблять у Чорногорії рибу не менше ніж м’ясо. Ловіть гарні назви та запам’ятовуйте) “Рибля Чорба” – а по нашому, просто Уха, популярним є Далматський гуляш, з різноманітних сортів риби, фарширована чорносливом форель, риба у горщику, плов з морепродуктів, запечений у вершках короп, що носить назву ” Япраке” або “Попеке”.

Не подумайте, що окрім традиційної Чорногорської кухні, ви не знайдете ніякої інакшої…Для найбільш вибагливих гурманів – італійська кухня. І, кудиж без гамбургерів американських? Тут вони не дадуть про себе забути.forel_s_ovoschami_0_0
А для наших шанувальників солоденького – обов’язково покуштуйте місцеві вироби з муки та десерти “Сладкиши” – відомі пироги з творожної начинки “Гибаниця”, також на вас чекає величезний вибір печива, горіхів у сирі, горіхових паличок, та сливи. А ще….На курортах ви просто не зможете пройти повз запашних пончиків, та італійського морозива, яке розкладається шариками у хрусткі цукрові рожки….Просто Ням-Ням).

А чим ж цю всю смакоту запити?

Тут також цікаві знайдуться варіанти….Чорногорці, наприклад, люблять запивати всю їжу чорною кавою, вона тут вживається у дуже великих кількостях. Дуже смачний роблять чай на травах, велика різноманітність мусів та соків. Візитною карткою є напій “Вранц” – сорт терпкого вина, якого нараховуються десятки різновидів. Також з міцних алкогольних напоїв – це виноградний самогон “Лозович” і, звичайно, як без Ракії?  Прихильникам пива – смачнючі види пива “Ник” та ” Никшечко”.

Розповісти в :
comments powered by HyperComments
preloader
Top