м. Львів, пл. Петрушевича 3, офіс 237

Телефон (032) 242 6 979
Телефон (096) 133 0 333
Замовити Консультацію
7148 Туристів
відправлено в подорож
Меню
Заявка на підбір туру
Наш канал в viber

Іспанська кухня і ресторани

special-menu

В Іспанії справжній культ їжі — безліч ресторанів і закусочних-таверн пропонують долучитися до кухні і вин Іспанії. Деякі кафе крім національних страв розташовують італійським, мексиканським і азіатським меню. Крім того в країні існує величезна кількість регіональних кухонь, що відрізняються між собою.

В Іспанії працює найстаріший заклад громадського харчування в світі — ним вважається мадридський ресторан «Собріно-де-Ботін», який годує своїх відвідувачів з 1725 р. Існує легенда, що в ньому працював посудомийником сам Франсіско Гойя.

У країні працюють закусочні міжнародної мережі «Макдоналдс», KFS, WOK TO WOLK. За помірну ціну перекусити національними бутербродами можна в закладах швидкого харчування 100 montaditos. Хороший спосіб заощадити на їжі — скористатися бізнес-ланчем. На іспанському він називається «Мепи del dia» і пропонується з 12:00 до 16:00 практично в кожному ресторані. За таку ж ціну в 9-12 EUR можна пообідати і в китайських ресторанах, в яких готують не тільки азіатські страви, але і звичайну європейську їжу свіжу і хорошої якості. Багато кафе працюють за принципом буфету без обмеження кількості підходів.

Велика кількість відвідувачів — головна прикмета популярності бару. Якщо вже до обіду в ньому багато народу, значить тут подають дуже смачні тапас.

Особливої уваги заслуговує національна гастрономічна культура тапео і її оплоти — тапас-бари. Для іспанців — це не тільки спосіб перекусити і випити, а стиль життя і процес спілкування з друзями.

А тепер розберемо більш детальніше по регіонах, що люблять коштувати у різних регіонах та частинках Іспанії)))

У Північній частині Іспанії дуже велика різноманітність страв з риби, це і не дивно, оскільки саме тут розташовані майже усі рибацькі селища, що знаходяться на атлантичному узбережжі.

Ось вам декілька цікавих назв по стравам)))

Мармітако – це всім знайома картопля з макрелью, Чангурро – це краби та молюски, а також апетитні так звані дітки вугрика. У Кантабрії – надають перевагу м’ясним стравам та сирним. У Галісії королева страв під назвою поте – це рагу з капусти та свиного м’яса, варений восьминіг, а також риба мерлан, що тушкується у глиняному горщику.

Фабада – це густа зупа з квасолі, шинки та ковбаси. З напоїв у північній провінції Астурії полюбляють сидр. А взагалі, якщо будете у Іспанії, то вам просто необхідно скуштувати цей яблучний напій. Найкраще його роблять в Астурії. Саме в Астурії існує традиція коштування сидру, наприклад, його ніколи не змішують з іншими напоями, а також його необхідно подавати тільки фіксованої ткмператури, а інакше весь чудовий аромат яблук просто не розкриється.

Ще один вагомий фактор – це склянка у якій подається сидр, вона має бути з тонкого скла, та росширена зверху, також для того щоб налити сидр, потрібно володіти не аби якою майстерністю))) Після того як вам подали цей чудовий напій, ви повинні повністю його випити, не залишаючи ані краплини у склянці, така процедура необхідна, оскільки пізніше напій втрачає свій справжній смак. nacionalni-stravi-bolgariї-shho-obovyazkovo-sprobuvati-2

Щодо середземноморської кухні, то вона надзвичайно різноманітна та дуже богата. Тут ви зможете поласувати оливками, м’ясом, рибою, рисом, яйцями, овочами, фруктами, сиром та кефіром, часником та зеленню.

Каталонська кухня – це різноманітні соуси, такі як софріто, в основі якого додається часник, цибуля, томати, перець та зелень. Самфаіна – це помідори, перець та баклажани. Пікада – часник, перець та обсмажений миндаль або алі-олі, у склад якого входить часник та оливкова олія. Фішкою каталонського народу – страва під назвою Касуела, у складі якого є рагу з бичого хвоста та овочів. Також ви зможете поласувати рагу зі свинних голів та ратиць, та ухою.

У Валенсії – скоштуйте обов’язково паелью та фідеуа. Справжня іспанська паелья – це страва з рису, шафрану, оливкової олії, а також морепродукти, м’ясо, або овочі. Фідеуа – це страва з локшини та морепродуктів. У Мурсії також королевою страв вважаються дари моря. Така страва як Кальдеро – готується з рису та риби у казанку.

А от місто Маон вважається батьківщиною майонезу…цікаво, чи відчутна різниця соусу від нашого?
А от кухня центральної частини Іспанії дуже ситна, переважно це м’ясо, дичина, різноманітність ковбас, квасоля, чечевиця, а також ситні зупи.

Гордістю іспанської кухні, не залежно від регіону є хамон – це в’ялений свиний окіст задньої ноги. Найцінніший хамон – це хамон іберико.

Якщо розглядати південну кухню, то тут можна поласувати гаспачо – холодна зупа з перетертих овочів та помідорів.

Туррон – це солодкий смаколик, що готують з різноманітними горіхами , з шоколадом, сухофруктами та повітряним рисом.

Чуррос – солоденькі ковбаски смажені у маслі, або кружечки з заварного тіста, що подаються у дуеті з горячим шоколадом )))Таку страву переважно подають на сніданок.

І саме головне пам’ятайте, якщо Ви потрапили до Іспанії, то покуштувати справжні іспанські смаколики ви зможете у будь якому закладі і відносно не дорого. Отже, мерщій до Іспанії, насолоджуватись різноманітними смаколиками!!!

preloader
Top