Мальдівські острови. Загальна інформація
Мальдівська республіка – острівна держава, розташована в екваторіальних водах Індійського океану. Архіпелаг налічує 26 атолів, що складаються із 1192 островів, серед яких близько тисячі – безлюдні.
Мальдіви розташовані практично на екваторі, тож клімат – відповідний. Протягом року – літо із середньою температурою в +27 градусів. Сухий сезон із листопада по березень.
Із червня по серпень – сезон дощів.
Часовий пояс – UTC+5.
Державна мова – мальдівська, дівехі. Але в туристичних зонах персонал володіє англійською та іншими основними європейськими мовами. Валюта – руфія, хоча майже всюди можна розрахуватися доларами та кредитною карткою.
Мальдіви – безвізова територія. Туристична віза видається на 30 днів в аеропорту. Столиця – Мале, найменша столиця у світі. Неподалік – міжнародний аеропорт Хулуле із злітною смугою – практично в океані.
Курорти на Мальдівських островах
Мальдіви – це понад тисячу островів, біля п’ятдесяти серед яких перетворені на привабливі та різноманітні курорти. Ось лише деякі з них:
– Білий Пляж. Знаходиться на острові Хувахенду. Відомий п’ятизірковою розкішшю, недоторканими пляжами, багатою рослинністю та прозорою лагуною.
– Вакаруфалхі. Один із найвідоміших островів, особливо популярний серед дайверів.
– Міріхі. Знаходиться на поодинокому та невеликому тропічному острові із пальмовими пляжами, смарагдово-блакитними водами та білим, тальковим піском.
– Мааяфуші. Недорогий курорт в італійському стилі відомий першокласним сервісом та унікальними рифами, населеними черепахами, нічними акулами, муренами, скатами, тощо.
– Хайдевей. Розкішний бутік-курорт та гавань для екскурсійних кораблів знаходиться на Дхонакулхі. Острів у формі півмісяця відомий мілководними лагунами. Він унікальний своїми рифовими утвореннями.
– Гангехі. Відносно новий курорт з однією із найпривабливіших лагун. Багата рослинність поєднується із незвичною архітектурою із древніх та екзотичних видів деревини.
Також серед відомих островів та курортів – Дхолхіядху, Веліганду, Філітео, Тулхагірі, Команду, Курумба та інші.
Мальдівська кухня
Одне із найбільших задоволень на Мальдівах – місцева кухня, сформована під впливом індійських та арабських кулінарних традицій. У місцевих стравах широко використовується рис, риба, морепродукти, фрукти та овочі. Різноманіття додають специфічні прянощі та спеції.
Основа раціону – тунець, мідії, кальмари, краби, молюски, креветки, тощо. Серед страв, що варто скуштувати:
– Хікімас – тунець, сушений на сонці;
– Фіхунумас – риба, запечена в гострому соусі;
– Гарудіа – національний рибний суп із рисом;
– Кулі боркіха – пиріг із свіжої риби;
– Баджія – місцеві пиріжки із тунцем, імбиром, перцем, цибулею та лимонником;
– Роші – місцевий хліб із рисового борошна.
Також на увагу заслуговують інші місцеві супи, різновиди карі, страви із зелених бананів, плодів хлібного дерева, тощо. Серед десертів – солодкі кокосові палички бонді, рисові млинці та пудинг, солодощі на основі бананів, пальмового соку, кокосу.
Найпопулярніші напої – зелений чай, солодке молоко, пальмовий сік, слабоалкогольний напій суджі на його основі.
А для організації насиченого та комфортного відпочинку на Мальдівських островах зверніться до агенції “Везувій Тревел”! Більше не доведеться витрачати дорогоцінний час на організаційні питання та інші дрібниці!