м. Львів, пл. Петрушевича 3, офіс 237

(032) 242 6 979
(096) 133 0 333
Замовити Консультацію
3352 Туристів
відправлено в подорож
Меню
заявка на підбір туру
Ім'я
Email

Національна кухня Єгипту

Особливість єгипетської національної кухні – велика кількість спецій і соусів, через які страви зазвичай відрізняються гострим, специфічним смаком. Незважаючи на це, саме єгипетська кухня вважається однією із найбільш вишуканих серед усього різноманіття Арабського Сходу.

Серед основних інгредієнтів – злаки, бобові, овочі та зелень. Рідше зустрічаються м’ясо та риба. Порівняно невелика кількість фруктів пов’язана з пустельним кліматом регіону. Серед місцевого населення популярні різноманітні види чаю та кави. Традиційний напій каркаде виготовляється на основі пелюсток гібіскуса, що надає йому особливого кислуватого смаку.

Супи

Національна кухня Єгипту - Молукія

Молукія – гіркуватий суп на основі листя джуту. Подрібнене листя разом з часником і спеціями вариться з невеликою кількістю м’яса, риби чи морепродуктів. До мулукії особливо смакує рис чи місцевий хліб. Шурбатадс – суп-пюре із сочевиці, лимону і кмину. Суп-пюре із колоказії варять на м’ясному бульйоні, до якого додається часник та коріандр, та подають з хлібом

Другі страви

Національна кухня Єгипту - Кошарі

Кошарі – національна вегетаріанська страва, особливість якої – надзвичайна ситність за рахунок різноманітних інгредієнтів. До макаронів з томатом додається рис, сочевиця, нут, часник та карамелізована цибуля. До складу входить одразу чотири джерела вуглеводів. Страва добре смакує на обід.

Фул медамес готується на основі бобів з рослинною олією, лимонним соком і часником. На відміну від традиційного стародавнього рецепту, сьогодні існує значно більше варіацій із додаванням яєць, соусів, тахіні. У якості смачного додатка до різних страв використовується дукка: суміш трав, горіхів та спецій, до яких входить сіль, кунжут, м’ята, кмин та коріандр.

До свят і важливих подій часто готують фатту. Вона складається із шарів рису та смаженого хліба, залитого м’ясним супом з часником та оцтом. До страви можуть додаватися шматки телятини і смажені яйця. Фатта готується у будь-який час, за винятком постів.  До весняного свята Шам ель Нессім готують фесик –  висушену і просолену кефаль. Але така риба вимагає виключно правильного приготування і суворого дотримання рецептури, адже зіпсованим фесиком легко отруїтися. Їдять страву з місцевим хлібом, лимоном та цибулею. За рахунок специфічного запаху вона зберігається у щільно закритих банках.

Десерти

Національна кухня Єгипту - Конафа

Найвідоміша в усьому світі страва – халва, розповсюджена по території Середнього Сходу. В Єгипті її зазвичай готують на основі кунжутної пасти з різними додатками: фісташками, мигдалем, кедровими горіхами. Зовнішній вигляд та форма халви можуть бути різноманітними. Також вона додається до інших страв. Наприклад, сакаланс готують із суміші халви, меду та збитих вершків.

Інший цікавий десерт – конафа. Для її виготовлення використовується тоненька локшина. Рідке тісто наносять на гарячу пательню, доки воно не стане хрустким і золотистим. Потім до нього додається масло, а в середину загортається начинка із горіхів та крему. Страву запікають та презентують з фруктовим сиропом. Зазвичай єгипетські десерти дуже солодкі. До них входить багато крему, масла, меду, горіхів.

А щоб відвідати Єгипет, не турбуючись про вибір туру і різноманітні організаційні питання, зверніться до агенції “Везувій Тревел”!

Розповісти в :
comments powered by HyperComments
preloader
Top