Категорії: Блог

Не дуже відомі курорти Індії

Узбережжя Індії розтягнулося на тисячі кілометрів. Тут – одні з найбільш мальовничих пляжів у всьому світі. Більшість з них – унікальні та мають свою неповторну атмосферу, пропонуючи численним гостям щось особливе.

Звичайно, більшість самих освоєних і популярних пляжів розташовані в Гоа. Практично всі вони повністю обладнані для комфортного і безтурботного відпочинку, але в той же час вони багатолюдні і галасливі. Але не Гоа єдиним.

Бурхливе і захоплююче нічне життя пропонують пляжі Мумбая і столичні пляжі. Всі вони славляться запальними дискотеками і розвагами на будь-який смак. Вже незабаром конкуренцію Гоа за різноманітністю дозвілля складуть курорти Карнатаки, які зараз розвиваються семимильними кроками.

Для любителів усамітненого відпочинку – малообжиті курорти і пляжі Андаманських і Нікобарських островів, а також коралових островів Лакшадвіл. Сюди складніше потрапити, але недоторканна природа, тиша і спокій не здатні залишити байдужих. До того ж, це знахідка для всіх любителів пірнання, дайвінгу і підводних досліджень.

Райські куточки з золотим піском, пальмовими гаями і блакитними лагунами – це курорти на південному заході. Мілке море – спокійний і безпечний варіант для сімейного відпочинку з дітьми. Наприклад, пляжі Махараштри.

Пляжі Гужарата – поєднання типового курортного відпочинку з унікальними історичними пам’ятками і старовинними фортами. Не менш оригінальні і курорти штату Андра Прадеш.

Для східних штатів властиві величні скелясті пляжі. До них складно пройти, а купання буває небезпечним. У деяких місцях про це навіть попереджають поліцейські. Любителів природи порадує і штат Керала з численними озерами, річками і каналами для довгих прогулянок на човнах та знайомства з місцевою флорою і фауною.

Маловідомі місця Індії

Крім пляжів, в Індії є ще багато маловідомих місць, які обов’язково слід відвідати туристам. Ось лише деякі з них:

 – Вашишт. Унікальне невелике селище поблизу Маналі. Тут – храм ведичного мудреця Вашишта, прямо в якому знаходиться гаряче джерело з купальнями. У декількох кілометрах від селища – мальовничий водоспад Йогіні.

 – Джайсалмер. Особливе містечко в штаті Раджастан, яке наче застигло у часі. Більшість будівель датується ще шістнадцятим століттям, місцеве населення носить національний одяг, а безліч споруд зведено з особливого «сонячного каменю», котрий набуває незвичайного золотистого відтіноку на світанку і заході.

 – Сундербана. Унікальний заповідник з великими мангровими заростями. На його території мешкає близько двохсот бенгальських тигрів і сотні інших представників дикої природи.

 – Гокарна. Невелике містечко знамените не тільки найчистішими пляжами. Саме тут, згідно легендам, з’явився на світ Шива. Це місце масового паломництва індуїстів.

 – Санчі. Невелике село, унікальне історичне і езотеричне місце. Тут – древній буддійський комплекс, деякі елементи якого відносяться ще до третього сторіччя до нашої ери. Тут же – руїни інших буддійських монастирів різних епох.

 – Раджгір. Тільки тут можна побачити місце, де проповідував Будда в роки після свого просвітління. Свою головну проповідь, Сутру Лотоса, він, згідно легенд, проповідував на вершині гори Коршуна, куди можна дістатися пішки або за допомогою мініатюрної канатної дороги.

Це лише деякі з незвичайних і неповторних куточків, які допоможуть доторкнутися до дивовижної культури, традицій і природи Індії.

Мрієте відпочити в Індії, але не знаєте, з чого розпочати планування відпустки? Звертайтеся до агенції “Везувій Тревел”!

Turiv More

Поділитися
Опубліковано
Turiv More

Останні статті

Албанія зі Львова – 520 євро

Чарівна Албанія чекає, Виїзд зі Львова Раннє бронювання 2024, 10 днів(8 днів на морі) зі…

2 тижні назад

Прекрасна Барселона – 380 євро

Поїхали в автобусний тур до Іспанії : Прекрасна Барселона Виїзд зі Львова: 24 лютого -…

3 місяці назад

Хорватія, о.Хвар 415 євро

Хорватія автобусний тур зі Львова!!!Хорватія раннє бронювання та гарячі тури 2024!!! Можна приєднатись до туру…

3 місяці назад

Величний Рим, без нічних – 330Є/ос

Хто мріяв побувати в Римі, відчути його історію, помолитися у Ватикані? Погуляти вуличками Венеції та…

3 місяці назад

Розкішний Стамбул – 230 євро

Стамбул чудовий в будь яку пору року, прогулянки, екскурсії, шопінг, гастрономія, морепродукти, виїзди щосуботи через…

3 місяці назад

Скандинавія, Норвегія – 390 євро

Знайомимось з Норвегією, фьорди, Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля/Берген та ще багато цікавого...Раннє бронювання до Скандинавії…

4 місяці назад