м. Львів, пл. Петрушевича 3, офіс 237

Телефон (032) 242 6 979
Телефон (096) 133 0 333
Замовити Консультацію
7738 Туристів
відправлено в подорож
Меню
Заявка на підбір туру
Наш канал в viber

Поради для тих, хто летить в Бразилію

the-giant-christ

1. Речі, які варто зробити в Бразилії

Відвідати карнавал в Ріо-де-Жанейро

Пролетіти над водоспадами Ігуасу

Познайомитись з мегаполісом Сан-Паулу

Порахувати Храми Сальвадору

Відправитист в тур по Амазонці з Манауса

Повеселитись в молодій столиці країни, Бразиліа

Покупатись на пляжах Флоріанаполісі

Провести вечір в романтичному Бузіос

Приєднатись до богеми в Ангра-Дус-Рейсе

Прогулятися по авангардної Форталеза

2. Страви, які варто спробувати

Пато але тукупі – типове для регіону Амазонки блюдо. Складається воно з шматочків качки, звареної в густому соусі, з додаванням трав. Це дуже пекуче блюдо, так що якщо у вас проблеми з травленням, пробувати його не варто.

Шураско – блюдо, відоме в регіоні Ріо-Гранді-ду-Сул. Це шматочки яловичини, нанизані на металевий стрижень. Їх смажать на вугіллі на відкритому повітрі. Їдять з соусом з помідорів, цибулі, перцю, оцту, оливкового масла і солі. Пастухи у внутрішніх районах країни готують так цілого бичка.

Фейжоада- популярне в Ріо-де-Жанейро бразильське блюдо. Готують його з чорної квасолі, сушеного м’яса, копченої ковбаси, свинини, часнику, перцю і лаврового листа. Ця страва подається в глибокій тарілці з борошном маніоки або з білим рисом.

Рис з бобами – вкрай просте і ситне блюдо. У ресторанах використовується як гарнір, особливо популярно з різними гострими соусами.

Фарофа – смажене борошно маніоки. Блюдо для бідних колись, сьогодні фарофу не рахується таким. Це ситне блюдо можна знайти в багатьох закладах, де його подають в якості додаткового або навіть основного.
Такако – густий жовтий суп з сухими креветками і часником. Це пряна перша страва популярно на узбережжі, вглиб країни воно не дуже поширилося. Ще один гострий рецепт, який підійде не всім.

Ватапі – блюдо з молюсків, які ріжуться або перемелюють з шматочками риби, варяться в олії денде з додаванням соку кокосів і шматочків хліба.

Сарапетеу – свиняча печінка або серце зі свіжою кров’ю тварини, до якої додають помідори, перець і цибулю.
Каруру – солоні креветки з гострим соусом, приготованим з червоного перцю і бразильського рослини Кіабі. Ця страва найпопулярніші на узбережжі, як і інші морепродукти.

Жакаре – м’ясо алігатора, популярне на півночі країни. Цю екзотику смажать або тушкують, і багато, хто пробував, знаходять жакаре м’яким і ароматним блюдом.

Черімойя – фрукт, смак якого нагадує суміш смаку декількох фруктів і ягід: ананаса, полуниці, папайї, банана, манго і вершків. Ця рослина субтропічного або м’якого помірного клімату, і в Бразилії вона дуже популярна. Морозиво з черімойю можна знайти в багатьох ресторанах.

Джаботікаба – вічнозелене дерево, чиї плоди ростуть прямо на стовбурі. З них роблять соки, мармелад, желе і навіть вино.

Чай мате. Його тут п’ють повсюдно, і він більш ніж популярний, як, в цілому, і по всій території Південної Америки.

Кашаса – алкогольний напій на зразок горілки зі спирту переробленого цукрового очерету.

Кайпірінья – коктейль з кашаси з соком лимона, цукром і льодом. Подають просто всюди, і вважають чи не національним символом країни.

Гуарана – прохолодний напій з плодів гуарани, найчастіше неалкогольний, або ж входить до алкогольних коктейлів.

Кава – сортів бразильської кави чимало. Недарма ця країна вважається одним з кращих постачальників благородного напою.

9b3a016bbef8924a3990cb036b74284b

3. Поради

На ринках можна і потрібно торгуватися. Так ви зможете скинути до 10% від ціни, а то і більше. Бразилія не рахується безпечною країною, так що стежте за своїм майном.

Купанння на більшості пляжів країни може бути небезпечним. Тут сильні океанські течії, які йдуть уздовж берега. Потужна прибійна хвиля може бути небезпечною, особливо якщо ви погано плаваєте.

В Амазонії подорожуйте тільки з провідником, і за перевіреними стежками. Велика кількість диких тварин, комах і численні отруйні рослини перешкоджають переміщенню по сельві. Грунт в багатьох місцях заболочений. Навіть для нетривалих подорожей потрібна тривала акліматизація.

Остерегайтесь укусів комах, важливо вибрати готель з кондиціонерами і протимоскітними сітками. На північному сході можна захворіти місцевим грипом денге, його переносять москіти.

Необхідно бути щепленим від дифтерії, поліомієліту, правця.

Не пийте сиру і водопровідну воду, щоб не підчепити холеру. Для пиття, чищення зубів і приготування харчового використовуйте воду з пластикових пляшок.

Чайові в дорогих ресторанах і барах – до 10% від рахунку, часто в нього входить плата за обслуговування. У дешевих закусочних чайові – 1-2 BRL. У кафе на пляжі чайові давати не прийнято. Носію в готелі або аеропорту зазвичай вручають 1 BRL. Чайові обов’язково залишати перукарям (10-20%), черговим бензозаправних станцій, чистильникам взуття. У таксі рахунок округлюють у більшу сторону. Часто за включення кондиціонера стягується окрема плата. Якщо таксист допомагає донести багаж, подякуйте йому в розмірі 25 сентаво за сумку.

4. Сезони

Коли у нас осінь, в Бразилії – весна. Ближче до кінця сезону починається сезон дощів, з його рясними тропічними зливами, бурхливими грозами. Природа оновлюється, а буйна рослинність тропіків перетворюється в килим з квітів. Особливо багато орхідей, цвітуть кактуси і пальми, яких тут більше ста видів, і красиві латаття.

З грудня в Бразилії починається спекотне літо. І до самого березня тут найкращий час для купання на берегах Атлантики. Найголовніше свято літа – Новий рік, або Reveillon. В кінці грудня прийнято одягатися в білий одяг, дарувати один одному подарунки, пити шампанське і прощати старі образи. У лютому проходить ще одна грандіозна подія – карнавал в Ріо.

Осінь в розумінні бразильців настає в березні-квітні. Свят в цей час мало, тому що все населення зайнято на збиранні врожаю. Крім кави Бразилія експортує величезну кількість яблук. А фруктовий достаток можна спостерігати на місцевих ринках: починаючи від бананів і закінчуючи екзотичними фруктами черімойя і джаботікаба.

Зима в Бразилії триває з червня по серпень. Температури в теплій країні в найхолоднішу пору рідко опускаються нижче + 15 ° С, а в деяких регіонах + 27 ° С. На півдні, в горах, прохолодніше, в центральній частині – більше посушливе, а на узбережжі океану завжди тримається висока вологість. Взагалі, зима від літа відрізняється лише великою кількістю дощів.

5. Віза в Бразилію Українцям не потрібна. Досить закордонного паспорта, наявності зворотних квитків та підтвердження платоспроможності.

preloader
Top